בורקס תרד עם גבינת חמד | השף הלבן

בורקס תרד עם גבינת חמד

בורקס משפחתי חם ופריך במילוי תערובת גבינות ועלי תרד טריים. סלט קטן ליד – ויש לכם ארוחת ערב נפלאה!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס תרד עם גבינת חמד

המרכיבים ל 1 בורקס ענק:

  • 1 חבילה בצק עלים מרודד מעדנות
  • ביצה טרופה
  • שומשום
למילוי:
  • 200 גרם עלי תרד שטופים
  • 200 גרם גבינת חמד כפרית 16% תנובה
  • 50 גרם גבינת עמק מגורדת תנובה
  • 200 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
  • 1 כף קמח
  • פלפל לפי הטעם
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    מכינים את המילוי: קוצצים את התרד דק-דק ומניחים בקערה.

  • 03.

    מפוררים את גבינת החמד ומוסיפים לקערה.

  • 04.

    מוסיפים פנימה גבינת עמק, גבינה לבנה, קמח ותבלינים ומערבבים היטב.

  • 05.

    על גבי משטח עבודה פותחים את הבצק וחותכים לרצועות בגודל 6*24 ס"מ.

  • 06.

    לאורך רצועות הבצק מניחים באופן אחיד כ-2 כפות ממלית התרד והגבינות.

  • 07.

    מקפלים את הבצק היטב מעל המילוי ומגלגלים ומותחים לצדדים, עד שנוצר גליל באורך של כ-42 ס"מ.

  • 08.

    מניחים את הרצועות בצורת שבלול על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וממשיכים להגדיל את השבלול עד שימוש בכל הרצועות.

  • 09.

    מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

  • 10.

    אופים במשך כ-40 דקות עד שזהוב. מגישים חם.

    טיימר מופעל

    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.