מתכון פריטטה תפוחי אדמה | השף הלבן

פריטטה תפוחי אדמה

מאפה ביצים ותפוחי אדמה מטוגנים מכוסה בגבינת צ'דר מומסת, מנה משביעה היכולה להוות ארוחת ערב שלמה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פריטטה תפוחי אדמה

המרכיבים ל4 מנות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ומגוררים גס
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1 כוס גבינת קולאז' צ'דר מגוררת
  • 4 ביצים טרופות
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    חממו מראש את התנור ל-200 מעלות

  • 02.

    במחבת כבדה, חממו את השמן על להבה בינונית.

  • 03.

    הוסיפו למחבת את תפוחי האדמה וטגנו עד להזהבה, הנמיכו את הלהבה למינימום

  • 04.

    הוסיפו את קוביות הבצל וערבבו, עד שמתרכך.

  • 05.

    הוסיפו תוך ערבוב את המלח והפלפל ושיפכו את הביצים הטרופות מעל הבצל ותפוחי האדמה.

  • 06.

    העבירו את המחבת לתנור למשך 10 דקות, עד שהתבשיל מתייצב

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    הוציאו מהתנור, פזרו את גבינת הצ'דר והחזירו לתנור למשך 5 דקות נוספות עד שהגבינה מותכת. הערה: את הפריטטה מגישים לשולחם עם סלטים שונים, זיתים וחמוצים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(227)