תבשיל בשר בקארי וחלב קוקוס
תבשיל בסגנון הודי נפלא עם רוטב קארי סמיך ועשיר
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 מגש קוביות לתבשילי קדירה "אדום אדום" (750 גר’)
- 2 כוסות מים רותחים
- 2 פחיות חלב קוקוס
- צרור בצל ירוק חלק לבן + קצוץ לרצועות
- 4 לבבות דקל פרוס לעיגולים 1 ס"מ
- 1 כף שמן
לקארי:
- זרוע של 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי
- 1 שן שום בינונית
- 2 כפיות שטוחות קארי
- 1 כפית כמון
- 1 פלפל שאטה קטן חריף
- ½1 כפית מלח
- ½1 כפיות מחוקות סוכר
- ¼ כוס מים
הוראות הכנה:
-
01.
טוחנים את כל רכיבי תערובת הקארי במעבד מזון לתערובת ללא גושים.
-
02.
מחממים שמן בסיר לחום גבוה ומוסיפים את קוביות הבשר. מטגנים את הבשר תוך כדי ערבוב לקבלת חריכה קלה מכל הצדדים.
-
03.
מוסיפים את תערובת הקארי לסיר ומערבבים היטב עד שמתקבל פיזור אחיד של התבלינים על קוביות הבשר.
-
04.
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה לבינונית נמוכה ומבשלים כשעה בסיר ללא מכסה תוך שמירה על בעבוע קל.
-
05.
מוסיפים לסיר את החלב קוקוס וממשיכים לבשל שעה נוספת.
-
06.
בתם השעה, מוסיפים לסיר את לבבות הדקל והבצל הירוק ומבשלים 1/2 שעה נוספת.
-
07.
מכבים ומגישים בצלחות עמוקות על מצע של אורז לבן.
הכנת? כאן מדרגים