מתכון פרפה גלידה | השף הלבן

פרפה גלידה

קינוח גלידה מושלם וטעים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פרפה גלידה

המרכיבים למנות 10:

  • 2 מכלי שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 50 גרם פיסטוק חלבי קלוף
  • 150 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
  • 200 גרם סוכר
  • 1/2 כף תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • קורט מלח
  • 50 גרם קוביות שוקולד חלב או מריר
  • 6 כפות סוכר (להקצפה עם החלבונים)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בסיר קטן 6 כפות מים עם 200 גרם סוכר ומבשלים לקרמל. לקראת סוף תהליך ההשחמה מוסיפים את אגוזי הפקאן והפיסטוק.

  • 02.

    יוצקים את התערובת לתבנית אמייל משומנת או על משטח שיש משומן ומצננים. שוברים את הקרמל לחתיכות קטנות ומעבדים אותן במעבד מזון 4-3 סיבובים בלבד.

  • 03.

    מקציפים את החלבונים עם 6 כפות סוכר, מוסיפים את תמצית הוניל והשמנת וממשיכים להקציף עד קבלת קצף אחיד וחזק.

  • 04.

    בקערה נוספת מקציפים את החלמונים עם קורט מלח עד קבלת קצף אחיד.

  • 05.

    מוסיפים לקצף השמנת את הקרמל, פירורי האגוזים, השוקולד וקצף החלמונים בתנועות עטיפה עדינות.

  • 06.

    מצפים כלי הגשה (רצוי תבנית אינגליש קייק חד-פעמית) בניילון נצמד, ממלאים בפרפה וסוגרים את הקצוות עם הניילון הנותר בשוליים ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות.

  • 07.

    מוציאים את הפרפה מהתבנית, פותחים את הניילון הנצמד ופורסים לפרוסות כמו עוגה.

  • 08.

     הגשה: כדאי להגיש על מצע רוטב וניל או פירות יער עם הר של קצף ביצים מוקרם.

הכנת? כאן מדרגים
(68)