מתכון קינוח בכוסות – טרייפל קראמבל תפוחים, קצפת וקרמל | השף הלבן

קינוח בכוסות – טרייפל קראמבל תפוחים, קצפת וקרמל

קינוח מפנק ומושקע

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קינוח בכוסות – טרייפל קראמבל תפוחים, קצפת וקרמל

המרכיבים ל 9 כוסות שמפניה או 3-4 צנצנות אישיות:

קראמבלס תפוחים:
  • 4 תפוחים חתוכים לקוביות (אפשר להשתמש בכל סוג שרוצים)
  • 150 גרם חמאת "תנובה" קרה
  • 180 גרם קמח (1 כוס ו-4 כפות)
  • 80 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס פחות 2 כפות)
רוטב קרמל:
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 30 מ"ל מים (2 כפות)
  • 30 גרם חמאת "תנובה"
  • 65 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס פחות כף) 38% "השף הלבן"
קצפת:
  • 320 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 1 כוסות) 38% "השף הלבן"
  • 20 גרם סוכר (2 כפות)

הוראות הכנה:

  • 01.

    קראמבל תפוחים:  מחממים תנור ל-180 מעלות

  • 02.

     יוצרים קראמבלס מהחמאה, קמח ואבקת הסוכר (קרמבלס זה בעצם בצק פריך פרורי)

  • 03.

     מערבבים את קוביות התפוחים עם הקראמבלס, מכניסים לתבנית בשכבה אחת ומעבירים להזהבה בתנור לכ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

     רוטב קרמל: לסיר עם ידית אחיזה מכניסים את הסוכר והמים ובעצם ממיסים את הסוכר על להבה בינונית.

  • 05.

     כאשר הסוכר נמס מגביהים את הלהבה ובעזרת הידית בלבד (לא ישירות עם כף על מנת לא ליצור קריסטליזציה) מערבבים את הסוכר בתנועות סיבוביות עד לקבלת צבע ענברי (חום בהיר – 5-7 דקות).

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 06.

     מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה (בזהירות כי הסירופ יבעבע) ומערבבים בעזרת מקצף.

  • 07.

     לפני הזילוף מעל הקצפת יש להמתין מספר דקות אך לשים לב שהרוטב לא מסמיך על מנת שתוכלו לקשט איתו.

  • 08.

     קצפת: לקערת המיקסר עם מקצף נכניס את השמנת המתוקה ונתחיל להקציף על מהירות גבוהה, לאחר כמה שניות נוסיף את הסוכר ונקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 09.

     סידור והגשה: מסדרים בשכבה הראשונה את הקראמבלס תפוחים.

  • 10.

     בשכבה השניה מזליפים את הקצפת.

  • 11.

     בשכבה השלישית מזלפים את רוטב הקרמל וכך ממשיכים עוד פעם אחת.

הכנת? כאן מדרגים
(1515)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.