מרק דלעת ברוטב קוקוס ריחני
מרק חם ועשיר בניחוח אקזוטי
המרכיבים ל10 מנות:
- 1/2 ק"ג דלעת
- 2 בצלים בינוניים
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- 1 פלפל אדום חריף טרי בינוני
- 2 כפות שמן תירס
- 50 גרם חמאה
- 1 שמנת מתוקה
- 100 גרם פתיתי גבינת פרמז’ן
- 1/2 1 ליטר נוזל ירקות או מים
- קורט סוכר
- קורט מלח
- קורט אגוז מוסקט
- קורט פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים בסיר בינוני את השמן והחמאה ומוסיפים את הבצל כשהוא חתוך לקוביות. מאדים במשך 7 דקות עד שהבצל מקבל צבע שקוף.
טיימר מופעל
-
02.
חותכים את הדלעת לקוביות, מוסיפים לסיר וממשיכים לאדות מספר דקות.
-
03.
מוסיפים לסיר את חלב הקוקוס ואת הנוזלים, מורידים לאש קטנה ומבשלים למשך 30 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את התבלינים ואת הפלפל האדום (ללא גבעול וגרעינים) ומבשלים 5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
05.
בעזרת מטחנה ידנית טוחנים את תכולת הסיר עד קבלת מחית קטיפתית.
-
06.
יוצקים את השמנת לקערה קטנה, מוסיפים לה שתי מצקות מהנוזל שבסיר, מערבבים כדי להשוות את הטמפרטורה, מוסיפים את השמנת לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים את פתיתי הפרמז’ן ומגישים חם. ניתן להוסיף לכל צלחת קוביות דלעת בקרמל: •1 כוס קוביות דלעת •1/2 כוס סוכר •1/4 כוס מים מרתיחים בסיר את המים והסוכר, מכניסים את קוביות הדלעת ומבשלים עד שמתקבל סירופ קרמל וקוביות הדלעת מתרככות. הערה: אין להרתיח את המרק שנית