מתכון לזניה תרד וגבינות | השף הלבן

לזניה תרד וגבינות

יש בלזניה הזאת מכל טוב: פסטה, גבינות וירקות, ובכל זאת המאפה אינו משמין, בזכות השימוש בגבינות דלות שומן

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה תרד וגבינות

המרכיבים ל 10 מנות/לתבנית פיירקס בגודל 28X20 ס"מ:

  • 9 עלי לזניה
למלית:
  • 1 כף שמן זית לשימון התבנית
  • 250 גרם גבינת חמד לייט "פיראוס" מגוררת גס
  • 2 גביעים קוטג’ 3% תוצרת "תנובה"
  • 2 ביצים טרופות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 שקית (800 גרם) תרד קפוא מופשר
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" “השף הלבן
לרוטב:
  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות משומרות
  • 2 שיני שום
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 עלי בזיליקום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את רוטב העגבניות: טוחנים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון עם להב מתכת למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.

  • 02.

    מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים גבינת חמד לייט מגוררת, קוטג’ וביצים. ממליחים ומפלפלים.

  • 03.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 04.

    מרכיבים את הלזניה ואופים: סוחטים היטב את עלי התרד.

  • 05.

    מניחים 3 עלי לזניה צמודים זה לזה בתחתית תבנית משומנת. יוצקים מעל שליש מרוטב העגבניות, מסדרים מעל שליש מהתרד ועליו שליש מתערובת הגבינות. מסדרים מעל שכבה נוספת: פסטה, רוטב עגבניות, תרד וגבינה ומסיימים בשכבה שלישית.

  • 06.

    מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות. עד לשלב הזה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 07.

    מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים מעל פתיתי פרמזן ואופים כ-20 דקות נוספות ללא כיסוי, עד שהגבינה זהובה.

    טיימר מופעל

    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(594)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.