עוגת קרמבו
עוגה מהירת הכנה, טעימה ועשירה, המורכבת מבסיס של עוגת שוקולד, עליו קצפת לבנה ולבסוף קרם שוקולד עשיר. כשפורסים מתגלות השכבות ומתקבל מראה מקסים
המרכיבים ל10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
- 200 גרם שוקולד מריר פרווה
- 100 גרם מרגרינה
- 4 כפות שמן
- כוס סוכר
- כוס קמח
- כפית אבקת אפייה
- רבע כפית מלח
- 4 ביצים
- כפית תמצית וניל
- גביע קצפת צמחית פרווה במתיקות מעודנת
- 2 כפות אבקת פודינג אינסטנט וניל
- 100 גרם שוקולד מריר פרווה
- חצי כוס קצפת צמיחת פרווה לבישול
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את העוגה: ממיסים בסיר או במיקרו את השוקולד, המרגרינה והשמן. מערבבים לקבלת קרם אחיד.
-
02.
שמים בקערה את כל רכיבי העוגה ומוסיפים את השוקולד המומס. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים לתבנית משומנת בקוטר 26 או תבנית מלבנית בגודל 20 על
-
03.
אופים בחום של 180 מעלות למשך 35-40 ד', עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים את העוגה ומצננים.
-
04.
מקציפים במיקסר את הקצפת והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
-
05.
ממיסים במיקרו או בסיר קטן את השמנת פרווה עם השוקולד המריר עד לקבלת קרם אחיד.
-
06.
מורחים על העוגה את הקצפת בנדיבות.
-
07.
בעזרת כף מטפטפים את קרם השוקולד על הקצפת עד שהוא מצפה את כולה בשכבה שוקולדית.
-
08.
מעבירים למקרר לשעתיים לפני ההגשה.