מתכון זיתים ירוקים או שחורים ביין | השף הלבן

זיתים ירוקים או שחורים ביין

מנה מפנקת וגם בריאה מאוד

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
זיתים ירוקים או שחורים ביין

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 1 גרם זיתים כבושים (ראו מתכון בסיסי)
  • 4 כוס יין אדום משובח, לא מתוק
  • 1 פלפל חריף מיובש
  • 1/2 ראש שום עם הקליפה, שטוף היטב
  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים סיר עם מים, לאחר שהמים רותחים, מכבים את האש ומעבירים אל הסיר את הזיתים הכבושים למשך כ-2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מסננים את הזיתים, מכסים במים קרים ומניחים בצד להצטננות מלאה.

  • 03.

    לאחר שהזיתים מצטננים, מסננים את המים ומעבירים חצי מכמות הזיתים לצנצנת קטנה, מוסיפים את עלה הדפנה, השום, הפלפל החריף ואת שארית הזיתים ויוצקים את היין.

  • 04.

    אוטמים ומניחים במקום מוצל לשלושה ימים, עד שהזיתים מוכנים לאכילה.

הכנת? כאן מדרגים
(282)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.