מתכון זיתים ירוקים או שחורים ביין | השף הלבן

זיתים ירוקים או שחורים ביין

מנה מפנקת וגם בריאה מאוד

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
זיתים ירוקים או שחורים ביין

המרכיבים ל10 מנות:

  • 1 גרם זיתים כבושים (ראו מתכון בסיסי)
  • 4 כוס יין אדום משובח, לא מתוק
  • 1 פלפל חריף מיובש
  • 1/2 ראש שום עם הקליפה, שטוף היטב
  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים סיר עם מים, לאחר שהמים רותחים, מכבים את האש ומעבירים אל הסיר את הזיתים הכבושים למשך כ-2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מסננים את הזיתים, מכסים במים קרים ומניחים בצד להצטננות מלאה.

  • 03.

    לאחר שהזיתים מצטננים, מסננים את המים ומעבירים חצי מכמות הזיתים לצנצנת קטנה, מוסיפים את עלה הדפנה, השום, הפלפל החריף ואת שארית הזיתים ויוצקים את היין.

  • 04.

    אוטמים ומניחים במקום מוצל לשלושה ימים, עד שהזיתים מוכנים לאכילה.

הכנת? כאן מדרגים
(281)