מתכון מרק ירקות עם שמנת | השף הלבן

מרק ירקות עם שמנת

מרק ירקות בגרסה עשירה וחלבית, מנה מחממת מושלמת לארוחות ערב בימי חורף קרירים, מתאימה גם לבשלנים מתחילים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק ירקות בשמנת

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 4 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס סלרי אמריקאי קצוץ
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות
  • 2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים
  • 2 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות
  • 2 כוסות חלב תנובה קר
  • 100 גרם גבינת קולאז’ קשקבל
  • 1 כף קמח
  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 6 כוסות מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מגרדים גבינת קולאז’ קשקבל במגרדת.

  • 02.

    מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הבצל היבש ומאדים עד שהבצל נהיה שקוף.

  • 03.

    מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

  • 04.

    מוסיפים לסיר את הגזר, הסלרי, הקישואים וממשיכים לאדות. לבסוף מוסיפים את הבטטה ותפוחי האדמה.

  • 05.

    מוסיפים את החלב ואת המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות או עד ריכוך הירקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מוסיפים את גבינת הקשקבל ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מוסיפים את השמנת, מבשלים עוד 2 דקות ומורידים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 08.

    מקשטים בפטרוזיליה ובבצל הירוק הקצוצים ומגישים.

  • 09.

    הערה: ניתן לחמם את המרק לפני ההגשה, אך יש להקפיד לא להרתיח בשנית כדי לא לפגוע במרקם השמנת. אין לערבב את המרק לעיתים תכופות על מנת לא לפגוע בירקות.

  • 10.

    הצעת הגשה: אפשר להגיש את המרק על מצע של קוסקוס.

הכנת? כאן מדרגים
(115)