מתכון לעוגת בראוניז גבינה
עוגה בסגנון בראוניז המשלבת בין טעמו ומרקמו של שוקולד עשיר לבין גבינה קרמית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 מנות:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 15% מסדרת ״השף הלבן״
- 1 גביע (750 גרם) גבינה לאפיה 5% מסדרת ״השף הלבן״
- 4 ביצים
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל משובחת
- 2.5 כוסות קמח תופח
- 1/2 כוס קקאו לא ממותק
- 1 וחצי כוס נטיפי שוקולד לבן/שחור/שחור ולבן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני של 170-190 מעלות. משמנים את התבנית.
-
02.
ממיסים בסיר על אש נמוכה את השוקולד המריר עם השמנת.
-
03.
מערבלים במיקסר את הגבינה עם הביצים לקבלת קרם חלק ומוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, הקקאו ואת התערובת המומסת של השמנת והשוקולד.
-
04.
יוצקים את בלילת הבצק לתבנית ומפזרים מעליו את נטיפי השוקולד.
-
05.
אופים למשך 25-30 דקות (בהתאם לעובי העוגה) במרכז התנור (שחומם מראש), עד ששיפוד שננעץ במרכז העוגה יוצא לח.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים בתבנית למשך 20 דקות, חותכים לריבועים ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים