גלילי בצק עלים במילוי שוקולד
חטיפי בצק עלים פריך בגרסה מתוקה, עם מילוי עשיר עשוי שמנת, שוקולד לבן ושוקולד מריר, אידיאלי לאירוח

המרכיבים ל 20 יחידות:
- 1 חבילה (800 גרם) ריבועי בצק עלים "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות על האריזה
- 1 ביצה, טרופה עם כפית מים
- 150 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה 38% לאפיה מסדרת "השף הלבן"
- 250 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 1 כפית קינמון טחון
- 20 קוביות שוקולד לבן, חצויות
- אבקת סוכר, לבזיקה
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת המלית: שמים בסיר קטן את השמנת, ומביאים לרתיחה. מכבים, ומוסיפים את השוקולד המריר ואת הקינמון, מכסים, משהים דקה ומערבבים לתערובת אחידה.
-
02.
מעבירים את השוקולד לקערה מרופדת בניילון נצמד. מצננים כשעתיים במקרר, עד שהתערובת מתקשה.
-
03.
להכנת הגלילים: מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מרפדים בנייר אפייה.
-
04.
מקמחים משטח עבודה ואת הידיים במעט אבקת סוכר. מסירים את הניילון, ומחלקים את תערובת השוקולד לשניים.
-
05.
מעצבים מכל חלק גליל באורך 40 סמ ובעובי 2 סמ. חותכים כל גליל ל- 10 גלילים קטנים באורך 4 סמ. מניחים על נייר אפייה, ומחזירים למקרר לכמה דקות.
-
06.
מניחים ריבוע בצק על משטח העבודה, ומניחים במרכזו גליל שוקולד. יוצרים במרכז הגליל שקע, ומכניסים אליו 2 חתיכות שוקולד לבן.
-
07.
מברישים את שולי הריבוע במעט מאוד ביצה טרופה, ומגלגלים את הבצק סביב המלית. מהדקים היטב את התפר בעזרת שיני מזלג. מניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. לוחצים מעט את הגליל, ומהדקים בעזרת שיני מזלג גם את השוליים הפתוחים משני הצדדים. מכינים כך את כל ריבועי הבצק. (נוח לעבוד עם בצק ומלית קרים, ולכן כדאי להוציא בכל פעם רק כמה ריבועי בצק וגלילי שוקולד מהמקרר).
-
08.
אופים 25-20 דקות, עד שהגלילים מזהיבים.
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים מהתנור, משהים 5 דקות, מפזרים אבקת סוכר ומעט קינמון, ומגישים.
טיימר מופעל