מתכון מרק עדשים אדומות | השף הלבן

מרק עדשים אדומות

מרק עדשים אדומות טעים ופשוט להכנה

מאת: אלונה ספטון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק עדשים אדומות

המרכיבים למנות 5:

  • רבע ק"ג עדשים אדומות
  • 1 בצל גדול
  • שמן זית
  • 3 עגבניות
  • מעט שום קצוץ
  • פטרוזיליה
  • שמיר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה
  • כמון
  • כורכום
  • רוטב סויה

הוראות הכנה:

  • 01.

    משרים את העדשים מראש במשך שעתיים.

  • 02.

    קוצצים את הבצל ואת העגבניות. מחממים כף שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוציאים את הבצל מהסיר לתוך קערית.

  • 03.

    מוסיפים לסיר את כף השמן השנייה ומטגנים את קוביות העגבניות עד שיתרככו.

  • 04.

    מחזירים את הבצל לסיר ומוסיפים עדשים, מרק, שום, עשבי תיבול ותבלינים לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך חצי שעה. אם המרק סמיך מדי, מדללים אותו במים. מומלץ להגיש עם אורז לבן.

הכנת? כאן מדרגים
(229)