ראגו פטריות על טוסט בחמאה
מנה מושלמת לארוחת ערב משפחתית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 8:
- 8 פרוסות חלה בעובי 2 ס"מ
- 2 סלסלות פטריות שמפיניון
- 1 סלסלה פטריות יער
- 1 סלסלה פטריות פורטובלו
- 2 מכלי שמנת מתוקה לבישול
- 1/2 כוס חלב
- 1 בצל קטן קצוץ
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט
- מעט חמאה למריחה וטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
מורחים את פרוסות החלה בחמאה ואופים קלות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד השחמה.
-
02.
את הפטריות חותכים לרבעים או שמיניות תלוי בגודל הפטריה.
-
03.
מחממים מחבת עמוק וממיסים מאט חמאה מזהיבים קלות את הבצל ומוסיפים את הפטריות. מערבבים ומתבלים במעט מלח.
-
04.
יוצקים את החלב ומערבבים.
-
05.
יוצקים את השמנת מביאים לרתיחה ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם.
-
06.
מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט הרוטב מוכן כאשר השמנת מסמיכה.
-
07.
להגשה: מניחים כל טוסט על צלחת הגשה ויוצקים מהרוטב, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה היטב או צנובר קלוי.
הכנת? כאן מדרגים