עוגת יוגורט שזיפים
עוגת יוגורט שזיפים, קלילה, מושלמת ליד קפה.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים לתבנית מלבנית 20X30:
- 8-10 שזיפים, ללא הגרעין וחתוכים לרבעים
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כפית אבקת אפיה
- ½ כוס סוכר
- 175 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 4 ביצים בגודל בינוני
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
- 2 כפות יוגורט "תנובה"
- אבקת סוכר, להגשה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 20/30 ס"מ בנייר אפיה.
-
02.
בקערה, מניחים את הקמח התופח ואבקת האפיה ומערבבים היטב.
-
03.
בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה.
-
04.
מוסיפים את תמצית הוניל, קליפת הלימון והיוגורט ומערבלים היטב.
-
05.
מוסיפים את הקמח ומקפלים עד לתערובת אחידה.
-
06.
יוצקים את התערובת לתבנית האפיה. מסדרים מעל שכבה אחידה של השזיפים ולוחצים קלות.
-
07.
אופים בתנור 35-40 דקות, או עד שקיסם שמחדירים במרכז יוצא יבש. מניחים לעוגה להתקרר מעט.
טיימר מופעל
-
08.
מפדרים באבקת סוכר ופורסים לריבועים.
הכנת? כאן מדרגים