מתכון אלפחורס | השף הלבן

אלפחורס

עוגיות אלפחרוס ביתיות וטעימות

מאת: רותם אטיה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אלפחורס

המרכיבים למנות 15:

  • 200 גרם חמאה או מרגרינה או חצי-חצי
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 500 גרם קורנפלור
  • 1 כוס קמח
  • ריבת חלב למילוי
  • קוקוס לגלגול

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות.

  • 02.

    מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) סוכר וחמאה/מרגרינה עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה ומקציפים עוד קצת עד שאחיד.

  • 03.

    מנפים קורנפלור לקערה אחרת ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך הקצפה עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק. מנפים מעל קמח ושוב מקציפים רק עד שנבלע ומתקבל בצק דביק.

  • 04.

    אוספים את הבצק לכדור ומניחים על משטח מקומח. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ מקסימום, בעזרת חותכן עוגיות או כוס קטנה. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

  • 05.

    אופים בערך 7-10 דקות, רק עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות (שלא יזהיבו אפילו). מתחילים את האפיה בשליש התחתון של התנור ואם צריך מעלים לאמצע התנור. מצננים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    ממלאים כל זוג עוגיות בריבת חלב ומגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסה סגורה.

הכנת? כאן מדרגים
(30)