תפיחיות גבינה ועשבי תיבול
בין סופגניה ללביבה: תפיחיות גבינה ועשבי תיבול חמימות ומנחמות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל20 תפיחיות:
מרכיבים:
- כוס מים
- 100 גרם חמאת תנובה
- 3/4 כוס קמח
- 150 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל מגוררת דק
- 50 גרם פתיתי גבינה פרמזן מסדרת קולקשן
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר, פטרוזיליה, עירית , טימין)
- 3 ביצים
- שמן לטיגון עמוק
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בסיר בינוני את המים והחמאה, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהחמאה נמסה
-
02.
מוסיפים בבת אחת את הקמח והגבינות ומבשלים תוך כדי בחישה עד שנוצר כדור בצק הנפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש
-
03.
מתבלים במלח ובפלפל מוסיפים את עשבי התיבול ובוחשים. מוסיפים את הביצים אחת-אחת. בוחשים אחרי כל הוספה. מקררים כשעה
-
04.
מחממים שמן לטיגון עמוק, לוקחים מעט מהתערובת בעזרת כפית רטובה ומחליקים לשמן בעזרת כפית שנייה
-
05.
מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מסדרים בצלחת הגשה, בוזקים מעל מעט גבינת פרמזן מגוררת ומגישים חם
הכנת? כאן מדרגים