מתכון תפיחיות גבינה ועשבי תיבול | השף הלבן

תפיחיות גבינה ועשבי תיבול

בין סופגניה ללביבה: תפיחיות גבינה ועשבי תיבול חמימות ומנחמות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפיחיות גבינה ועשבי תיבול

המרכיבים ל20 תפיחיות:

מרכיבים:
  • כוס מים
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 3/4 כוס קמח
  • 150 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל מגוררת דק
  • 50 גרם פתיתי גבינה פרמזן מסדרת קולקשן
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר, פטרוזיליה, עירית , טימין)
  • 3 ביצים
  • שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בסיר בינוני את המים והחמאה, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהחמאה נמסה

  • 02.

    מוסיפים בבת אחת את הקמח והגבינות ומבשלים תוך כדי בחישה עד שנוצר כדור בצק הנפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש

  • 03.

    מתבלים במלח ובפלפל מוסיפים את עשבי התיבול ובוחשים. מוסיפים את הביצים אחת-אחת. בוחשים אחרי כל הוספה. מקררים כשעה

  • 04.

    מחממים שמן לטיגון עמוק, לוקחים מעט מהתערובת בעזרת כפית רטובה ומחליקים לשמן בעזרת כפית שנייה

  • 05.

    מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מסדרים בצלחת הגשה, בוזקים מעל מעט גבינת פרמזן מגוררת ומגישים חם    

הכנת? כאן מדרגים
(80)