מתכון פשטידת פטריות וגבינה צפתית | השף הלבן

פשטידת פטריות וגבינה צפתית

פשטידת גבינה נפלאה ואוורירית

מאת: שלום בגייב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת פטריות וגבינה צפתית

המרכיבים ל 10 מנות:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 100 גרם חמאה
  • 1 גביע שמנת חמוצה
למלית:
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 500 גרם פטריות טריות
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני להכנת הבצק

  • 02.

    שמים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים לבצק אחיד. מקררים את הבצק למשך 30 דקות. להכנת המלית

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    שמים את הגבינה הצפתית, הפטריות, השמנת, הביצים ואגוז המוסקט בקערה גדולה ובוחשים יחד. מטבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

  • 04.

    מרפדים את התחתית והדפנות של תבנית עגולה (22 סמ') בבצק שהתקרר.

  • 05.

    יוצקים את המלית לתבנית, מעל תחתית הבצק.

  • 06.

    אופים למשך 45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(174)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.