עוגת מוס שוקולד מ-3 מרכיבים
מנת מוס שוקולד פשוטה להכנה ומושחתת במובן הטעים של המילה

המרכיבים ל 12 מנות:
- 300 גרם שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
- 9 ביצים
- 2 שמנת מתוקה לקצפת
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים את השוקולד במיקרו בזהירות לקבלת מרקם עדין ואחיד. מצננים מעט.
-
02.
מקציפים את החלבונים היטב לקצף גבוה.
-
03.
מקציפים את החלמונים כ-4 דקות לקצף בהיר ותפוח מאד.
טיימר מופעל
-
04.
מאחדים את החלמונים היטב עם השוקולד ומוסיפים את החלבונים המוקצפים בהדרגה בתנועות קיפול.
-
05.
מרפדים תבנית מס 26 בנייר אפייה ושופכים שליש מהתערובת לתבנית. אופים בערך 10 דקות לעוגה אך לא מייבשים. מצננים היטב-כדאי לשים מיד מגבת על התבנית למניעת התייבשות.
טיימר מופעל
-
06.
את שאר המוס מכניסים למקרר. כשהעוגה קרה מורחים את המוס. אם יש זמן - להכניס למקרר. אם ממהרים ניתן להקפיא.
-
07.
מקציפים 1 או 2 לפי הטעם שמנת מתוקה (ניתן להוסיף מעט סוכר) ומורחים על העוגה, מקררים . ניתן להוסיף לתערובת ברנדי או ליקר לטעם.