עוגיות תותים
חובה לאוהבי התותים: עוגיות זהובות עם חתיכות תותים שלא תוכלו להפסיק לאכול

המרכיבים ל 30-36 עוגיות:
- 400 גרם קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
- 200 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
- 100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
- 200 גרם סוכר חום (3/4 כוס)
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 250 גרם תותים (6-7 תותים גדולים) פרוסים לעיגולים
- 2 כפות סוכר (לתותים)
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
03.
חותכים את התותים לעיגולים, מערבבים בקערה ביחד עם עם 2 כפות הסוכר ומניחים בצד.
-
04.
בקערה מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
-
05.
למיקסר עם וו גיטרה מכניסים את הסוכר החום, הלבן וקוביות החמאה ומעבדים על מהירות בינונית עד לקבלת קרם אחיד.
-
06.
מכניסים את הביצים אחת אחת ואת תמצית הוניל.
-
07.
עוצרים את המיקסר ומנקים את דפנות הקערה משאריות, מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לעבד עוד 30 שניות ומפסיקים.
-
08.
מסננים את התותים מהמיץ שלהם ומנגבים עם נייר סופג.
-
09.
מוסיפים לבצק העוגיות ומעבדים קצרות רק עד לאיחוד הבצק.
-
10.
מסדרים 2 מגשים עם נייר אפייה ובעזרת כפית מוציאים בצק לנייר – להשאיר מספיק רווחים על מנת שיהיה זרימת אוויר בינהם.
-
11.
מעבירים לתנור ואופים כ-12-15 דקות או עד להזהבה (לשים לב לא לייבש אותם יותר מדי בתנור).
טיימר מופעל
-
12.
מוציאים מהתנור ונותנים להם להצטנן.