מתכון עוגיות תותים | השף הלבן

עוגיות תותים

חובה לאוהבי התותים: עוגיות זהובות עם חתיכות תותים שלא תוכלו להפסיק לאכול

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגיות תותים

המרכיבים ל 30-36 עוגיות:

  • 400 גרם קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
  • 200 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
  • 100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
  • 200 גרם סוכר חום (3/4 כוס)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 250 גרם תותים (6-7 תותים גדולים) פרוסים לעיגולים
  • 2 כפות סוכר (לתותים)

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 03.

    חותכים את התותים לעיגולים, מערבבים בקערה ביחד עם עם 2 כפות הסוכר ומניחים בצד.

  • 04.

     בקערה מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה.

  • 05.

     למיקסר עם וו גיטרה מכניסים את הסוכר החום, הלבן וקוביות החמאה ומעבדים על מהירות בינונית עד לקבלת קרם אחיד.

  • 06.

     מכניסים את הביצים אחת אחת ואת תמצית הוניל.

  • 07.

     עוצרים את המיקסר ומנקים את דפנות הקערה משאריות, מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לעבד עוד 30 שניות ומפסיקים.

  • 08.

    מסננים את התותים מהמיץ שלהם ומנגבים עם נייר סופג.

  • 09.

     מוסיפים לבצק העוגיות ומעבדים קצרות רק עד לאיחוד הבצק.

  • 10.

     מסדרים 2 מגשים עם נייר אפייה ובעזרת כפית מוציאים בצק לנייר – להשאיר מספיק רווחים על מנת שיהיה זרימת אוויר בינהם.

  • 11.

     מעבירים לתנור ואופים כ-12-15 דקות או עד להזהבה (לשים לב לא לייבש אותם יותר מדי בתנור).

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 12.

     מוציאים מהתנור ונותנים להם להצטנן.

הכנת? כאן מדרגים
(98)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.