פאי תפוחי פינק ליידי ללא גלוטן וללא סוכר
מתכון משובח לעוגת תפוחים על בצק פריך – מתאים לחולי צליאק

המרכיבים ל 10 מנות:
- 2 כוסות קמח תמי נטול גלוטן
- ½ כוס קמח אורז "מזרח ומערב"
- 1 כף כמו סוכר
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאה
- 5 תפוחי פיינק ליידי קלופים וחתוכים לשמניות
- 1/3 כוס דבש
- ½ כוס מים
- מיץ מילמון שלם
- ½ מקל וניל חצויי
- 1 כפית קינמון
- 2 תפוחי עץ פינק ליידי, קלופים וחתוכים לחצי, פרוסים דק
הוראות הכנה:
-
01.
לקלתית: במעבד מזון מערבבים את הקמחים והסוכר. מוסיפים חמאה ומערבבים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ולשים עד שהעיסה נפרדת מהדפנות.
-
02.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
-
03.
מרדדים בתבנית, ואופים אפיה עיוורת בחום של 150 מעלות במשך 15 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
למילוי התפוחים: מבשלים את התפוחים עד שהם הופכים רכים. מסדרים אותם על הבצק החצי אפויי, ללא הרוטב - אותו יש לשמור בצד.
-
05.
לציפוי: מסדרים התפוחים חופפים זה לזה מעל המילוי. מעל, מורחים את הרוטב שהשארנו קודם בצד. אופים במשך 40 דקות בחום של 180 מעלות.
טיימר מופעל
-
06.
בסוף האפייה מעבירים את התנור לגריל, מורחים ברוטב את התפוחים ומשזפים את התפוחים מתחת לאסכלת הגריל.
-
07.
כשמוציאים מהתנור מורחים ביתרת הרוטב ובמעט דבש.