מתכון פאי תפוחי פינק ליידי ללא גלוטן וללא סוכר | השף הלבן

פאי תפוחי פינק ליידי ללא גלוטן וללא סוכר

מתכון משובח לעוגת תפוחים על בצק פריך – מתאים לחולי צליאק

מאת: טלי איציק
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי תפוחי פינק ליידי ללא גלוטן וללא סוכר

המרכיבים ל 10 מנות:

לקלתית:
  • 2 כוסות קמח תמי נטול גלוטן
  • ½ כוס קמח אורז "מזרח ומערב"
  • 1 כף כמו סוכר
  • 1 ביצה
  • 50 גרם חמאה
למילוי התפוחים:
  • 5 תפוחי פיינק ליידי קלופים וחתוכים לשמניות
  • 1/3 כוס דבש
  • ½ כוס מים
  • מיץ מילמון שלם
  • ½ מקל וניל חצויי
  • 1 כפית קינמון
לציפוי:
  • 2 תפוחי עץ פינק ליידי, קלופים וחתוכים לחצי, פרוסים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    לקלתית: במעבד מזון מערבבים את הקמחים והסוכר. מוסיפים חמאה ומערבבים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ולשים עד שהעיסה נפרדת מהדפנות.

  • 02.

    עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.

  • 03.

    מרדדים בתבנית, ואופים אפיה עיוורת בחום של 150 מעלות במשך 15 דקות.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 04.

    למילוי התפוחים: מבשלים את התפוחים עד שהם הופכים רכים. מסדרים אותם על הבצק החצי אפויי, ללא הרוטב - אותו יש לשמור בצד.

  • 05.

    לציפוי: מסדרים התפוחים חופפים זה לזה מעל המילוי. מעל, מורחים את הרוטב שהשארנו קודם בצד. אופים במשך 40 דקות בחום של 180 מעלות.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 06.

    בסוף האפייה מעבירים את התנור לגריל, מורחים ברוטב את התפוחים ומשזפים את התפוחים מתחת לאסכלת הגריל.

  • 07.

    כשמוציאים מהתנור מורחים ביתרת הרוטב ובמעט דבש.

הכנת? כאן מדרגים
(196)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.