מתכון לזניה קלאסית | השף הלבן

לזניה קלאסית

לזניה טעימה ופשוטה להכנה

מאת: שרון דור
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה קלאסית

המרכיבים ל מנות 8:

  • 1 חבילת דפי לזניה
  • שמן לטיגון
  • 2 גזרים חתוכים לעיגולים
  • 250 גרם פטריות חתוכות לפרוסות
  • 3 בצלים קצוצים
  • 250 גרם רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • פפריקה מתוקה
  • 3 יחידות בזיליקום טרי קצוץ
  • 1 קוטג' 5% "תנובה"
  • 1 גבינה לבנה 9% "תנובה"
  • גוש גבינה בולגרית 9% "פיראוס"
  • 1 שמנת חמוצה של פעם "תנובה"
  • 500 גרם גבינה צהובה "עמק" מגוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים בצל עד השחמה בהירה. מוסיפים גזר, פטריות ורסק. מתבלים, מוסיפים מים ומנמיכים את האש לעוד רבע שעה.

  • 02.

    מערבבים את מוצרי החלב בקערה נפרדת.

  • 03.

    לוקחים תבנית פיירקס מלבנית גדולה ומרכיבים את הלזניה: שכבת דפי לזניה, שכבת רוטב ומעל שכבת גבינות ושוב עד לגמר החומרים.

  • 04.

    מכסים בנייר אלומיניום ואופים חצי שעה בחום של 250 מעלות. מסירים את נייר הכסף ומשחימים.

הכנת? כאן מדרגים
(99)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.