מעדן תרד במחבת עם ביצים ושמנת
ארוחת בוקר בסגנון כפרי, מתאים לכם? עקבו אחר ההוראות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 60 גרם חמאת תנובה
- 5 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 4 שיני שום קצוצת
- 1/4 1 ק"ג תרד קצוץ גס
- מלח
- 1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 1 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם (לא חובה)
- 5 ביצים
- פפריקה חריפה לפי הטעם
- פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים במחבת כבדה חמאה ושמן, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שיזהיבו. מוסיפים אתהתרד מתבלים במלח ובפלפל, מכסים את המחבת ומבשלים עד שהתרד רך והנוזלים יתאדו.
-
02.
מוסיפים את השמנות ומערבבים, מבשלים עד שהרוטב יסמיך טועמים ומשפרים תיבול.
-
03.
צרים במחבת 5 גומות שוברים את הביצים ומחליקים כל ביצה לגומה נפרדת. זורים מעל מעט מלח פלפל ופפריקה. מכסים את המחבת ומבשלים עד שהביצים מתייצבות והחלמונים עדיין רכים. מגישים עם לחם טרי.
הכנת? כאן מדרגים