מתכון פריטטה ביצים ותפוחי אדמה | השף הלבן

פריטטה ביצים ותפוחי אדמה

נמאס מארוחת הבוקר המסורתית? מחפשים רעיון טעים לבראנץ'? במקום להכין חביתה, לכו על פריטטה ביצים עם תפוחי אדמה שמהווה ארוחה שלמה בפני עצמה.

מאת: איריס מאיר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פריטטה ביצים ותפוחי אדמה

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 2 כפות שמן
  • 15 גרם חמאת "תנובה"
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים גס
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 שמנת מתוקה לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 3 כפות גבינת גבע - פרמזן קולקשן מגוררת
  • 8 ביצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים את הבצל והשום עם החמאה והשמן במחבת גדולה וגבוהה, עד אשר מתחיל להזהיב קצת.מוסיפים את תפוחי האדמה המגוררים וקצת מלח ופלפל שחור, ומטגנים עוד 3 דקות על אש בינונית גבוהה.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 02.

    מחממים תנור לחום של190 מעלות.

  • 03.

    מערבלים את הביצים עם השמנת המתוקה, הבזיליקום, הבצל הירוק, הפטרוזיליה והפרמזן בעזרת מטרף ידני ומתבלים לפי הטעם.

  • 04.

    שופכים את הביצים על תפוחי האדמהוהבצל המטוגנים קל, מערבבים היטב את התערובת, נותנים לה לעמוד כ-3-2 דקותעל אש גבוהה ומעבירים לתנור ל-20 דקות אפייה.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 05.

    בודקים האם הביצים כבר בושלו על ידי נגיעה במרכז הפריטטה, ובמידה והפריטטה מתנגדת קצת וקופצנית זה סימן שהיא מוכנה.

  • 06.

    יש להוציא את המחבת מהתנור ולהעביר בעדינות את הפריטטה לצלחת גדולה שלא תישבר.

הכנת? כאן מדרגים
(158)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.