קיש גבינות צאן ופלפלים
קיש חגיגי של גבינות צאן ופלפלים, מתאים לשבועות ולכל יום בשנה
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות/ תבנית בקוטר 26:
מרכיבים:
- 2 כוסות קמח
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית מלח
- 1 חלמון ביצה
- 2 כפות מים, קרים
- 300 גרם גבינת צאן, סוגים שונים, מגוררות גס
- 2 כפות רוזמרין, קצוץ
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
- מעט מלח
- 225 מ״ל שמנת מתוקה
- לפי הטעם פלפל שחור גרוס, טרי
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל ירוק
- 1 פלפל צהוב
הוראות הכנה:
-
01.
לבצק: שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח, ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית
-
02.
מערבבים את החלמון עם שתי כפות מים, צרים מהבצק כדור, משטחים קלות, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה
-
03.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ
-
04.
משמנים תבנית קיש מתפרקת בקוטר 26 ס"מ, מניחים את הבצק, מהדקים, קוטמים שאריות, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה
-
05.
למילוי: שמים את כל החומרים למילוי במעבד מזון ומעבדים לתערובת חלקה. יוצקים את המילוי על הבצק
-
06.
מסדרים בצורה אסטטית את שלושת הפלפלים כל פעם צבע אחר בצורה מעגלית ואופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
טיימר מופעל
-
07.
מצננים כ-20 דקות, חותכים למנות ומגישים
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים