מתכון ירקות צלויים בתנור | השף הלבן

ירקות צלויים בתנור

תוספת קלילה וטעימה שתלך עם כל מנה נהדר, במינימום השקעה

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ירקות צלויים בתנור

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1/2 בצל לבן
  • 4 תפוחי אדמה קטנים
  • 4 פטריות שמפיניון
  • 2 פטריות פורטובלו
  • 2 פטריות יער
  • 2 קישואים בינוניים
  • 1/2 פלפל אדום
  • 1/2 פלפל צהוב
  • 1/2 פלפל ירוק
  • 1 כף גדושה שמיר קצוץ
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 קורט צ'ילי גרוס יבש
  • 3 קורט מלח גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-170 מעלות.

  • 02.

    חותכים מעט גס את כל הירקות. מעבירים לכלי פיירקס ומתבלים ב-3 קורט מלח גס, שמיר, 2 קורט צ'ילי גרוס, 1/4 כוס מים ו-5 כפות שמן זית.

  • 03.

    מערבבים, מכסים וצולים בתנור 30-40 דקות עד לריכוך (לפי סוג התנור).

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    מסירים את המכסה, מערבבים בעדינות עם טרבד שטוח אשר בעזרתו מרימים את הירקות מהתחתית והופכים, ממשיכים לצלות ללא כיסוי עד לקבלת צבע שחום.

  • 05.

    מוציאים מן התנור ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(114)