לזניה ברוקולי בקרם קצ'קבל
נמאס לכם מהלזניה הרגילה עם עגבניות וגבינה? מתכון מושלם ללזניה ירוקה על בסיס ברוקולי עם רוטב בשמל קרמי משובח שלא תוכלו להפסיק לאכול

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1 חבילת עלי לזניה
- 1 ק"ג פרחי ברוקולי נקיים ושטופים, ללא כל הגזע הארוך
- 50 גרם חמאת תנובה
- 60 גרם קמח
- חלב תנובה
- מלח
- פלפל לבן
- אגוז מוסקט
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן בינוני, קצוץ
- 2 עגבניות קלופות ,ללא הגבעול, קצוצות בסכין
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח גס
- 1 פלפל אדום גדול, חתוך לקוביות קטנות
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון, קצוצות גס
- 1 כף עלי תימין קצוצים
- 1 כוס יין לבן
- פלפל לבן
- 150 גרם גבינת "גלעד קצ'קבל" של קולקשן, מגורדת מעל פומפייה גסה או גבינת מוצרלה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש את התנור ל-150 מעלות.
-
02.
מרתיחים כמות גדולה של מים עם כפית מלח גס ומבשלים את הברוקולי לריכוך קל בלבד. את הבדיקה עושים ע"י לחיצה קלה על שורש הברוקולי עם האצבעות-זהירות חם.
-
03.
בצד מכינים קערה גדולה עם מים והרבה קרח.
-
04.
את הברוקולי מוציאים מהבישול לאחר הריכוך עם כף רשת אל תוך מי הקרח. נעצור את פעולת הבישול ונשמור על צבע ירוק של פרח הברוקולי.
-
05.
מסננים היטב את הברוקולי משאריות המים וקוצצים גס מאוד-שומרים חצי ליטר ממי הבישול עבור רוטב הבשמל.
-
06.
מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל הקצוץ להשחמה קלה.
-
07.
מוסיפים את הברוקולי, העגבניות הקצוצות, קורט פלפל שחור גרוס, 2 קורט מלח גס, הפלפלים, השום, עלי התימין הקצוצים והפטריות.
-
08.
צולים כ-2 דקות תוך ערבוב, מוסיפים כוס יין לבן וצולים עד לייבוש של חצי מכמות הנוזלים ומצננים.
טיימר מופעל
-
09.
הכנת רוטב בשמל עדין: מחממים קלות את חצי הליטר מי הברוקולי ששמרנו. בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת מטרפה כדקה. מוסיפים 500 מ"ל מי הברוקולי וטורפים. מוסיפים מעט חלב, קורט מוסקט, 2 קורט מלח ומעט פלפל לבן ומבשלים תוך טריפה מעל חום נמוך כ 5 דקות ומצננים. המרקם חייב להיות חלק, סמיך ועדין מאוד .
טיימר מופעל
-
10.
הרכבת המנה: בתבנית מלבנית יוצקים שכבה אחידה דקה מהבשמל. מעל מסדרים עלי לזניה בשכבה אחת. מעל מניחים ומשטחים 1/3 מכמות הברוקולי ויוצקים מהבשמל ומשטחים לשכבה אחידה. מעל מסדרים שוב עלי לזניה. כך בונים עוד 2 שכבות של עלי לזניה, בשמל וברוקולי. מסיימים בשכבה עדינה של בשמל.
-
11.
מעבירים לתנור ואופים במשך 45 דקות.
טיימר מופעל
-
12.
מצננים ומעבירים לשעתיים למקרר.
-
13.
לפני ההגשה חותכים את הלזניה הקרה למנות, מכסים בנייר כסף ומחממים בתנור חם. לקראת הסוף מסירים את הכיסוי ומפזרים מעל מגבינת הקצ'קבל המגורדת ומחזירים להשחמה קלה בתנור.
-
14.
מגישים חם