מתכון עוגיות שוקולד צ'יפ | השף הלבן

עוגיות שוקולד צ'יפ

עוגיות קלאסיות שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות שוקולד צ'יפ

המרכיבים ל 15 מנות:

  • 3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם)
  • ¾ כוס סוכר חום (150 גרם) (אפשר להפחית מכמות הסוכר לפי הטעם)
  • 300 גרם חמאה או מרגרינה רכה
  • 3 ביצים שלמות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח מלא (260 גרם)
  • 1/4 1 כוס קמח לבן (175 גרם)
  • 1/2 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 300 גרם שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת המיקסר את שני סוגי הסוכר ואת החמאה או המרגרינה. מערבבים בקרס הגיטרה במהירות בינונית (אפשר גם לערבב ידנית בכף עץ).

  • 02.

    מוסיפים למיקסר את הביצים ותמצית הווניל תוך בחישה.

  • 03.

    מנפים את שני סוגי הקמח, הסודה לשתייה והמלח ביחד לקערה קטנה ומוסיפים למיקסר כף אחר כף, תוך בחישה במהירות איטית.

  • 04.

    מוסיפים לעיסה את השוקולד צ'יפס ומערבבים בכף עד לפיזור אחיד.

  • 05.

    בעזרת 2 כפיות מניחים גושים בגודל כפית גדושה של עיסה במרחק 4 ס"מ זה מזה, בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה.

  • 06.

    אופים בחום בינוני 180° כ-15-20 דקות, או עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 07.

    מוציאים מהתנור כשהעוגיות עדיין רכות במקצת ומצננים. העוגיות יתקשו וייעשו פריכות לאחר קירור.

  • 08.

    מאחסנים בכלי אטום לאחר קירור מלא.

הידעת?

גיוון: אפשר להחליף את הסוכר החום בלבן ואת הקמח המלא בקמח לבן, או לשנות את היחס ביניהם.

הכנת? כאן מדרגים
(639)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.