פשטידת תפוחי אדמה בשמנת גבינות וצנוברים
פשטידה מוקרמת מצויינת להגשה בחג השבועות או בארוחת ערב משפחתית
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
- 5 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפתם
- 50 גרם חמאת תנובה
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים דק
- 4 שיני שום כתושות
- 150 גרם קולאז’ קשקבל מגוררת
- 100 גרם פטה כבשים – פיראוס, מגוררת
- 1 גביע גבינת תנובה 5% או 9%
- 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
- 1 כוס עירית קצוצה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 3 ביצים
- 2 כפות פירורי לחם
- 50 גרם צנוברים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ).
-
02.
קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות קטנות ושמים בקערה.
-
03.
ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד שיזהיבו. מעבירים לקערה מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.
-
04.
יוצקים לתבנית אופים כ- 45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים מהתנור ממתינים חצי שעה פורסים ומגישים עם סלט ירוק ליד ויוגורט צונן.
הכנת? כאן מדרגים