מתכון סלמון צלוי ביין ושמיר | השף הלבן

סלמון צלוי ביין ושמיר

אין זמן להכין ארוחה? קבלו מתכון מפנק של דג סלמון בחמש דקות

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלמון צלוי ביין ושמיר

המרכיבים ל4 מנות:

  • 4 מנות פילה דג סלמון (ללא עצמות ושומן)
  • לימון טרי
  • חצי שן שום
  • 3/4 כוס יין לבן
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 1 כף עירית קצוצה
  • מלח
  • שמן זית
  • פלפל לבן גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערית מערבים 3/4 כוס יין, כף שמן זית, 2 כפות שמיר, קורט מלח ופלפל לבן ו-2 כפות מיץ לימון.

  • 02.

    משרים את פילה הדג במרינדה כחצי שעה.

  • 03.

    מחממים מחבת פסים כבדה על הגז ומורחים בשמן.

  • 04.

    צולים את פילה הדג משני צידיו. בדקות האחרונות של הצליה מוסיפים משאריות המרינדה מעל הדג לספיגת טעמים תוך סיום הצליה.

  • 05.

    להגשה: מניחים על צלחת מנה מהפירה, משטחים מעט ומפזרים מעל מגרגירי האפונה השלמים. מניחים את הדג החם מעל הפירה, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים חם.  

הכנת? כאן מדרגים
(79)