מתכון עוגת ביסקוויטים כשרה לפסח ללא אפייה | השף הלבן

עוגת ביסקוויטים כשרה לפסח ללא אפייה

עוגה קלה להכנה ובמיוחד לחג הפסח

מאת: יערית רוזנצויג
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת ביסקוויטים כשרה לפסח ללא אפייה

המרכיבים ל לתבנית 35*25 או בתבנית פיירקס:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 מרגרינה/חמאה/מחמאה
  • 4 חלמונים טרופים
  • 100 גרם אגוזים קצוצים (אם רוצים)
  • 2 כפות ברנדי או ליקר שוקולד
  • 4 חלבונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 חבילות עוגיות יין מרובעות (16 בכל חבילה)
  • 1 כוס קפה נמס
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים שוקולד יחד עם המרגרינה/חמאה/מחמאה על גבי כלי עם אדים עד לקבלת קרם חלק, מצננים מעט.

  • 02.

    מוסיפים לקרם השוקולד 4 חלמונים טרופים, אגוזים (אם רוצים), ברנדי או ליקר ומערבבים היטב.

  • 03.

    מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

  • 04.

    מבליעים בתנועות קיפול את קרם השוקולד בקצף החלבונים.

  • 05.

    טובלים עוגיות יין בקפה ומניחים בתבנית

  • 06.

    יוצקים את קרם השוקולד ומיישרים.

  • 07.

    מסדרים שכבת עוגיות נוספת טבולה בקפה ועליה יוצקים שוב את קרם השוקולד ומיישרים.

  • 08.

    מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה ומשטחים על שכבת קרם השוקולד.

  • 09.

    אם רוצים לקשט בעזרת מזלג חורצים פסים בקצפת כמו גלים

הכנת? כאן מדרגים
(612)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.