עוגת ביסקוויטים כשרה לפסח ללא אפייה
עוגה קלה להכנה ובמיוחד לחג הפסח

המרכיבים ל לתבנית 35*25 או בתבנית פיירקס:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 מרגרינה/חמאה/מחמאה
- 4 חלמונים טרופים
- 100 גרם אגוזים קצוצים (אם רוצים)
- 2 כפות ברנדי או ליקר שוקולד
- 4 חלבונים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 חבילות עוגיות יין מרובעות (16 בכל חבילה)
- 1 כוס קפה נמס
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים שוקולד יחד עם המרגרינה/חמאה/מחמאה על גבי כלי עם אדים עד לקבלת קרם חלק, מצננים מעט.
-
02.
מוסיפים לקרם השוקולד 4 חלמונים טרופים, אגוזים (אם רוצים), ברנדי או ליקר ומערבבים היטב.
-
03.
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
-
04.
מבליעים בתנועות קיפול את קרם השוקולד בקצף החלבונים.
-
05.
טובלים עוגיות יין בקפה ומניחים בתבנית
-
06.
יוצקים את קרם השוקולד ומיישרים.
-
07.
מסדרים שכבת עוגיות נוספת טבולה בקפה ועליה יוצקים שוב את קרם השוקולד ומיישרים.
-
08.
מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה ומשטחים על שכבת קרם השוקולד.
-
09.
אם רוצים לקשט בעזרת מזלג חורצים פסים בקצפת כמו גלים