מתכון אומלט מנגולד, תרד וגבינות | השף הלבן

אומלט מנגולד, תרד וגבינות

מנה שתרצו להכין שוב ושוב

מאת: פלורה לוי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אומלט מנגולד, תרד וגבינות

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1/2 קילוגרם תרד טרי
  • 1/2 קילוגרם עלי מנגולד
  • 5 ביצים
  • 150 גר' גבינה קשקבל מגורדת
  • 150 גר' גבינה פתה כבשים
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום כתושים
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • 4 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנקים את התרד והמנגולד (בלי הגבעולים הלבנים) וחותכים לרצועות דקות.

  • 02.

    מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות מהשמן והבצלים מטגנים עד שהבצלים שקופים.

  • 03.

    מוסיפים את השום ורצועות העלים ומערבבים עם כף עץ 2 3 דקות, מעבירים את הירקות למסננת.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 04.

    בקערה גדולה טורפים את הביצים רק עד לאיחוד החלבונים והחלמונים.

  • 05.

    מוסיפים את המלח, פלפל, אגוז מוסקט, קשקבל, שמנת, פטה מפוררת והירקות (אחרי ניקוז הנוזלים) ומערבבים בעזרת כף עץ.

  • 06.

    מחממים מחבת בקוטר 24 על להבה בינונית.

  • 07.

    מוסיפים את 2 כפות השמן הנותרות. מעבירים את תכולת הקערה למחבת החמה מנמיכים את עוצמת הלהבה מכסים את המחבת ומבשלים כ-20 דקות עד שהשולים זהובים ופניה יציבים לגמרי.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 08.

    בזמן שהאומלט מתבשל מדליקים את התנור במצב גריל בחום גבוה.

  • 09.

    מסירים את המכסה ומניחים את המחבת מתחת לגריל ל-1-2 דקות, רק עד שמתקבל גוון זהוב עמוק

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 10.

    מוציאים מהתנור, מניחים לצינון קל ומגישים.

  • 11.

    אפשר גם לאכול קר.

הכנת? כאן מדרגים
(126)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.