מתכון תבשיל טופו עם ברוקולי וגזר | השף הלבן

תבשיל טופו עם ברוקולי וגזר

מתכוני בריאות מגוונים ומיוחדים – סלטי בריאות, עוגות בריאות ומאכלים רבים נוספים

מאת: עורך השף הלבן
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תבשיל טופו עם ברוקולי וגזר

המרכיבים ל4 מנות:

  • 4 בצלים ירוקים, פרוסים דק
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 גבעולי ברוקולי
  • 200 גרם שעועית ירוקה טרייה
  • 2 גזרים חתוכים לפרוסות דקות
  • חצי כוס מים
  • מלח ופלפל שחור
  • חופן גדול נבטים
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 2 כפות שומשום קלוי במחבת יבשה
רוטב
  • 2 כפות רוטב סויה או טריאקי
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 1 כף חומץ או חומץ הדרים
  • 2 כפיות סוכר
  • חצי כוס מים
  • 300 גרם "טופו תנובה" בטעם טבעי
  • כף רוטב סויה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הטופו לקוביות אחידות ושמים אותן בקערה בינונית, יוצקים עליהן כף רוטב סויה,הופכים מפעם לפעם,

  • 02.

    במחבת גדולה או ב-ווק מחממים את השמן ומטגנים במהירות את הגנגר, הבצלים והשום ,בלי לתת להם להשחים,

  • 03.

    מחלקים את הברוקולי לפרחים ,אם משתמשים בקלחים ,מקלפים אותם וחותכים לקוביות,חותכים את השועית הירוקה לקטעים קטנים,

  • 04.

    מוסיפים למחבת את כל הירקות ,חוץ מהנבטים ,ומטגנים בשמן החם 3 עד 4 דקות,תוך ערבוב מתמיד,יוצקים פנימה חצי כוס מים ומתבלים במעט מלח ופלפל,מכסים את המחבת ומבשלים עוד 3 דקות עד שכל המים מתאדים והירקות התרככו מעט אך נשארו פריכים,

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    מוסיפים את קוביות הטופו והנבטים ומערבבים עם שאר הירקות,

  • 06.

    בקערית בוחשים היטב את כל חומרי הרוטב [כי העמילן שוקע למטה]ויוצקים על הירקות והטופו ממשיכים לבשל עד שהרוטב מגיע לרתיחה והוא מסמיך ונוצץ ומכסה יפה את כל הירקות והטופו ,

  • 07.

    מזלפים על כל מנה שמן שומשום,זורים את השומשום הקלוי ומגישים מיד

הכנת? כאן מדרגים
(135)