עוגת גזר ללא גלוטן
קינוח של עוגת גזר ללא קמח – לרגישים לגלוטן

המרכיבים ל 20 מנות / 2 תבניות אינגליש קייק:
- 2 גזרים בינוניים
- 75 גרם צימוקים
- 4 כפות רום
- 150 גרם אבקת סוכר
- 125 מ"ל שמן - חצי כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 ביצים
- 250 גרם שקדים טחונים
- 3 כפות צנוברים (בערך 15 גרם)
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- מיץ וגרידה מחצי לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק.
-
02.
קולים את הצנוברים במחבת יבשה. מניחים בצד. מגררים את הגזרים ומניחים אותם על נייר מגבת כפול. מניחים מעליהם עוד שכבה של נייר מגבת ומניחים להם להתייבש קצת.
-
03.
מביאים לרתיחה צימוקים עם רום בסיר קטן. מבשלים שלוש דקות.
-
04.
מערבבים את הסוכר והשמן עד שהם קרמיים ואווריריים. מוסיפים פנימה את תמצית הווניל והביצים. כשהתערובת אחידה, מקפלים פנימה את השקדים הטחונים, אגוז המוסקט, הגזרים והצימוקים (בלי הרום) ואת גרידת ומיץ הלימון.
-
05.
מעבירים את התערובת לתבנית. מפזרים מעל צנוברים ואופים 40-30 דקות או עד שהעוגה תפחה קצת והזהיבה וקיסם שננעץ בה יוצא דביק - אבל פחות או יותר נקי.
טיימר מופעל
-
06.
ניתן להגיש בתוספת קצפת