פיצה עיראקית
פיצה עיראקית עם גבינה בולגרית, שומר ואנשובי
							חלבי
							סוג מתכון
						
					
							עד 20 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 גביעי יוגורט "שלי" של תנובה
 - 4 שיני שום קצוצות
 - 1/2 כפית שום כתוש
 - 1 עגבניה, מרוסקת בפומפייה דקה
 - 2 פיתות עיראקיות עבות בשרניות
 - 2 כפות שמן זית
 - 3 כוסות כרישה פרוסה
 - פלפל שחור גרוס
 - 1 קורט הל
 - קורט מלח גס
 - 350 גרם גבינת פיראוס בולגרית מעודנת 9% של תנובה
 - 1 קופסת אנשובי
 - 1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
 - 1/2 סלסלת עגבניות שרי חצויות
 - צ'ילי יבש גרוס גס
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
אופן ההכנה:
 - 
								02.
								
מכינים יוגורט שום: מערבבים את היוגורט עם השום כתוש והעגבניה המרוסקת.
 - 
								03.
								
מחממים את התנור לחום גבוה כ- 250 מעלות.
 - 
								04.
								
מניחים את הפיתות מעל רשת התנור.
 - 
								05.
								
על אש בינונית מחממים 2 כפות של שמן זית וצולים את הכרישה לריכוך קל, מוסיפים פלפל שחור גרוס עם קורט הל, שיני שום קצוצות וקורט מלח גס.
 - 
								06.
								
מצננים.
 - 
								07.
								
מפזרים מעל הפיתה את תערובת הכרישה ומעל מגרדים את הבולגרית המעודנת בנדיבות, מעל מפזרים מהאנשובי וחצאי השרי, מעט צ'ילי חריף ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה גס שתצלה מעל.
 - 
								08.
								
מכניסים לתנור להשחמה מלאה ומגישים שלם בצלחת גדולה, בליווי יוגורט השום.
 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						
									

