עוגת סולת, דבש ולימון

מתכון לעוגת סולת טעימה ומשביעה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת סולת, דבש ולימון

המרכיבים ל 6 מנות /תבנית בקוטר 20 ס"מ:

  • 200 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • ½ כוס דבש
  • 2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים
  • ½ כוס (100 גרם) סולת
  • ½ 1 כפיות אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • קליפה מגורדת מ-2 לימונים
לסירופ:
  • מיץ סחוט טרי מ-2 לימונים
  • ½ כוס סוכר
לקישוט:
  • פיסטוקים קלופים, קלויים במחבת יבשה וקצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפיה.

  • 02.

    בקערה נקייה, מניחים את השקדים, סולת ואבקת אפיה ומערבבים היטב. מניחים בצד.

  • 03.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והדבש ומערבלים לתערובת תפוחה ובהירה.

  • 04.

    מוסיפים מעט מתערובת הסולת ומערבלים. שוברים ביצה ומערבלים. חוזרים על הפעולות עם יתר תערובת הסולת והביצים.

  • 05.

    מוסיפים את קליפת הלימון ומערבלים היטב. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד ששולי העוגה מתחילים להיפרד מהדפנות וקיסם שמחדירים במרכזה יוצא יבש, כ- 30 דקות.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 06.

    להכנת הסירופ: מניחים את מיץ הלימון ואבקת הסוכר בסיר ומביאים לרתיחה.

  • 07.

    בעזרת קיסם דוקרים את פני העוגה ויוצקים את הסירופ מעל העוגה. הופכים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה, מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים ומניחים להתקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(367)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.