מתכון פשטידת חצילים ושלוש גבינות | השף הלבן

פשטידת חצילים ושלוש גבינות

ניתן לשמור במקרר למשך 3 ימים, יש לחמם כ-12 דקות בחום בינוני לפני ההגשה.

מאת: עורך השף הלבן
בינונית רמת מיומנות
פשטידת חצילים ושלוש גבינות
תבנית מלבנית חסינת חום
  • 3 חצילים חתוכים לרוחבם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • 1 כוס (100 גרם) תרד טרי, קצוץ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • קורט פלפל גרוס
  • ענף טימין
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 1/2 שקית (250 גרם) גבינת 'כנען' 5% מסדרת השף הלבן, מפוררת
  • 1 גליל גבינת 'פרומעז' של תנובה, חתוך לפרוסות
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 3 ביצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנה:

  • 02.

    מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מערבבים בקערה חצילים וכפית מלח גס ומניחים בצד כ-20 דקות. מסדרים את החצילים על רשת מתאימה לתנור ומברישים בשמן זית. אופים 15 דקות עד להזהבה, מעבירים לצלחת ומצננים במקרר עד השימוש.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.

  • 04.

    בקערה בינונית מערבבים שמנת לבישול, פתיתי עמק וביצים. מתבלים בכפית מלח וקורט פלפל ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

  • 05.

    מסדרים בתבנית בשכבות את החצילים, מעליהם את התרד, מעליו פרוסות פרומעז,עלי הטימין וגבינת כנען מפוררת. יוצקים מעל את בלילת השמנת ואופים כחצי שעה או עד שכל הפשטידה מזהיבה.

  • 06.

    מוציאים מהתנור ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(365)