פשטידת חצילים ושלוש גבינות
ניתן לשמור במקרר למשך 3 ימים, יש לחמם כ-12 דקות בחום בינוני לפני ההגשה.
בינונית
רמת מיומנות
תבנית מלבנית חסינת חום
- 3 חצילים חתוכים לרוחבם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- 1 כוס (100 גרם) תרד טרי, קצוץ
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח גס
- קורט פלפל גרוס
- ענף טימין
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
- 1/2 שקית (250 גרם) גבינת 'כנען' 5% מסדרת השף הלבן, מפוררת
- 1 גליל גבינת 'פרומעז' של תנובה, חתוך לפרוסות
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
- 3 ביצים
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה:
-
02.
מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מערבבים בקערה חצילים וכפית מלח גס ומניחים בצד כ-20 דקות. מסדרים את החצילים על רשת מתאימה לתנור ומברישים בשמן זית. אופים 15 דקות עד להזהבה, מעבירים לצלחת ומצננים במקרר עד השימוש.
טיימר מופעל
-
03.
מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.
-
04.
בקערה בינונית מערבבים שמנת לבישול, פתיתי עמק וביצים. מתבלים בכפית מלח וקורט פלפל ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
-
05.
מסדרים בתבנית בשכבות את החצילים, מעליהם את התרד, מעליו פרוסות פרומעז,עלי הטימין וגבינת כנען מפוררת. יוצקים מעל את בלילת השמנת ואופים כחצי שעה או עד שכל הפשטידה מזהיבה.
-
06.
מוציאים מהתנור ומגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים