מגש נאצ'וס גבינות
פלטת גבינות לשבועות קצת אחרת: קרקרים עם גבינת קשקבל ופתיתי טריו שמגישים לצד מטבלי יוגורט וגבינה כחולה, סלסת עגבניות, פרמג'יאנו רג'יאנו ומשולשי פרומעז
המרכיבים ל8-6 מנות:
- 1 כוס (200 גרם) קמח תירס לפולנטה
- 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- 2 ביצים
- 3 כפות מים או חלב
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/3 חבילה (100 גרם) פתיתי טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- 1/3 חבילה (כ-60 גרם) גבינת קשקבל "COLLECTION" מגוררת
- שמן לשימון ניירות האפייה
- לפיזור: מלח גס ושומשום
- 1/2 כוס (100 גרם) יוגורט עיזים תנובה
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% תנובה
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות שמיר קצוץ
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 חבילה ועוד 1 כף (60 גרם) גבינה כחולה "COLLECTION"
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% תנובה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ
- 2 עגבניות מוצקות חתוכות לקוביות קטנות ומסוננות מנוזלים
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כפית מלח
- 1 לימון חתוך לרבעים
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 1 בצל סגול קלוף חתוך לרצועות דקות
- 1 חבילה (200 גרם) משולשי פרומעז "COLLECTION" / גליל גבינת פרומעז פרוס לחתיכות
- 2/3 חבילה (100 גרם) פרמג'יאנו רג'יאנו COLLECTION מגולפת דק בקולפן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. משמנים נייר אפייה נוסף.
-
02.
הקרקרים: שמים את מרכיבי הקרקר בקערה ומערבבים במזלג עד קבלת בצק דביק מעט. מעבירים לתבנית, מניחים על העיסה את נייר אפייה המשומן הנוסף ומשטחים בעזרת מערוך דק ככל האפשר.
-
03.
מסירים את נייר האפייה העליון, מפזרים על פני הבצק מלח גס ושומשום ומהדקים אותם לבצק בעזרת כפות הידיים.
-
04.
חותכים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה בצורה שאוהבים ואופים כ-25 דקות עד הזהבה. מצננים היטב.
טיימר מופעל
-
05.
מטבל יוגורט שום שמיר: שמים בקערה את מרכיבי המטבל ומערבבים למטבל אחיד.
-
06.
מטבל גבינה כחולה: שמים בקערה את הגבינה הכחולה ומועכים בעזרת מזלג. מוסיפים את יתר מרכיבי המטבל ומערבבים למטבל אחיד.
-
07.
סלסת העגבניות: שמים בקערה את מרכיבי הסלסה ומערבבים.
-
08.
עיצוב המגש: שמים במרכז המגש את הקרקרים ומפזרים עליהם גילופי פרמג'יאנו רג'יאנו. מניחים סביבם בתפזורת כפות של סלסה ומעל כל תלולית מניחים משולש פרומעז. מעבירים כל מטבל לקערית ומניחים על המגש את המטבלים ופלחי הלימון. בוזקים רצועות דקות של בצל סגול וכוסברה קצוצה ומגישים.