פשטידת מנגולד טבעונית
פשטידת מנגולד טבעונית מעולה מתובלת בבצל ירוק, אורגנו וקליפת לימון שנותנת טוויסט. מושלמת לכל ארוחת ערב, אירוח משפחתי או בראנץ' קליל

המרכיבים ל 6 מנות:
- 1 כף שמן זית
- 2 חבילות (12-14 עלים) מנגולד
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 כוסות בצל ירוק קצוץ
- מלח ופלפל
- 2 גביעים (500 גרם) ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי או שום שמיר
- 1 כף אורגנו קצוץ
- 1 כפית גרידת קליפת לימון
- 1/2 כוס פירורי לחם (אפשר ללא גלוטן)
- בצל ירוק קצוץ
- זרעי דלעת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 190 מעלות ומשמנים תבנית או מרפדים נייר אפייה. מפרידים את החלק התחתון הלבן של המנגולד מהחלק הירוק וקוצצים כל חלק בנפרד.
-
02.
מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את החלק הלבן של המנגולד 4-5 דקות עד ריכוך. מוסיפים את החלק הירוק ואת השום, מלח, פלפל ומטגנים תוך ערבוב מידי פעם עוד 2-3 דקות. מעבירים לקערה.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים לקערה את כל יתר המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול.
-
04.
מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ 50 דקות עד שפשטידה מתייצבת. אם רוצים בוזקים בצל ירוק וזרעי דלעת לפני ההגשה.
טיימר מופעל
-
05.
בתאבון!