גלידת טירמיסו מהירה להכנה - מאת השפית רחלי קרוט | השף הלבן

גלידת טירמיסו

הדבר הכי מפנק שתכינו הקיץ: מתכון מושלם של נטלי לוין לגלידת טירמיסו עם בישקוטים, שוקולד מריר, אספרסו וגבינתת מסקרפונה עשירה

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס (סטילס) עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6-8 מנות:

לגלידה:
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ו-1/2 מיכלים (375 מ״ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאוד
  • 2 כפות אספרסו
  • 400 גרם (1 פחית) חלב מרוכז ממותק
תוספות:
  • 1 שרוול (100 גרם) בישקוטים
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורר
לקישוט:
  • אבקת קקאו
  • 3-4 כפות פולי קקאו גרוסים (לא חובה)
גודל תבנית: קופסה בנפח של כליטר-ליטר וחצי

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר מערבלים מסקרפונה ווניל במהירות נמוכה.

  • 02.

    מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת הקרה בזרם דק תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.

  • 03.

    מוסיפים אספרסו וחלב מרוכז ומקפלים בעדינות בעזרת מרית עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 04.

    שוברים את הבישקוטים לחתיכות לא אחידות ומוסיפים לתערובת יחד עם השוקולד המגורר.

  • 05.

    מערבבים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.

  • 06.

    יוצקים את הגלידה לתבנית ומפזרים מעל קקאו ופולי קקאו.

  • 07.

    מקפיאים למשך 5-6 שעות לפחות (עדיף לילה). מגישים קפוא.

  • 08.

    בתאבון!

הידעת?

טיפ - אפשר להגיש את הגלידה כמו אפוגטו: שמים כדור או שניים של גלידה בתוך כוס קפה ומעליה יוצקים מנת אספרסו (ללא סוכר).

הכנת? כאן מדרגים
(1)

קטגוריות

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.