קרואסון שוקולד – פאן או שוקולה
קרואסון שוקולד זה כנראה אחד המאפים הכי אהובים על ישראלים ובכלל. בטוח שכל אחד מאיתנו היה שמח לפתוח כל בוקר עם המאפה המפנק הזה לצד הקפה.
פעם חשבתם להכין אותו בבית? הסיפור הגדול בלהכין בבית קרואסון זו ההכנה המייגעת של בצק השמרים הכרוך (שזה כמו בצק עלים אבל עם שמרים).
אפשר להשתמש בבצק שמרים עלים של מעדנות ורק להוסיף לו שוקולד ותקתקתם קרואסון שוקולד בכמה דקות עבודה. והריח שזה עושה בבית….
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 חבילת בצק שמרים עלים "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
- 300 גרם שוקולד חלב
- מעט מים להדבקה
- 1 חלמון ביצה
- 2 כפות חלב
הוראות הכנה:
-
01.
פותחים את הבצק לאורך. בעזרת סרגל מסמנים לרוחב הבצק מרווחים של 7 ס"מ.
-
02.
חותכים את הבצק לרצועות לפי מיקומי הסימונים.
-
03.
חותכים את השוקולד לאצבעות באורך 7 ס"מ ורוחב 1 ס"מ, זה בסדר גם אם זה לא כל כך מדויק.
-
04.
נבריש במעט מאוד מים את חלקה העליון של רצועת הבצק בכדי שהשכבות ידבקו אחת לשנייה בצורה טובה.
-
05.
בכל קרואסון נשתמש ב-2 אצבעות שוקולד - נניח את האצבע הראשונה במרחק 1 ס"מ מתחילת רצועת הבצק, ונקפל את תחילת רצועת הבצק על אצבע השוקולד, נהדק היטב.
-
06.
נניח את האצבע הנוספת לאחר הקפל שנוצר, ונחזור שוב על פעולת הגלגול וההידוק.
-
07.
נמשיך לגלגל את רצועת הבצק בצורה הדוקה, התפר של הבצק יהיה כלפי מטה.
-
08.
נניח את הקרואסונים על מגש מרופד בנייר אפייה, רצוי שיהיו מרווחים ביניהם.
-
09.
נניח על הקרואסונים ניילון נצמד ונניח (במקום לא חם) את הקרואסונים להתפחה של שעה, הם לא יתפחו הרבה וזה בסדר.
-
10.
נחמם תנור ל-180 מעלות טורבו.
-
11.
בקערה נערבב חלמון ביצה יחד עם חלב, ולאחר ההתפחה נבריש את החלק העליון של הקרואוסונים בחלמון והחלב שערבבנו.
-
12.
נכניס לאפייה של 25 דקות או עד ששחום מאוד.
טיימר מופעל
-
13.
אם אתם בעניין של שחיתות - ניתן להזריק ממרח שוקולד לקרואסון לאחר האפייה. עושים חריץ קטן בתחתית הקרואסון, מעבירים את ממרח השוקולד לשקית זילוף, וממלאים את הקרואסון דרך החריץ שיצרנו בעזרת השקית זילוף.