מתכון לקייזרשמרן - פנקייק אוסטרי טעים וקל להכנה | השף הלבן

קייזרשמרן

הגרסה האוסטרית לפנקייק. מדובר בפנקייק עבה ואוורירי שקורעים לחתיכות גדולות ומפזרים עליהן אבקת סוכר, אנחנו שדרגנו גם עם צימוקים וגבינת כנען

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קייזרשמרן
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל4 מנות:

  • 3 ביצים מופרדות
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה
  • 1/4 כוס צימוקים בהירים קטנים
  • 1/4 כוס רום או קוניאק
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • גרידה מלימון אחד
  • 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת כנען תנובה
  • קורט מלח
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף חמאה של תנובה
  • 1/3 שקית (30 גרם) אבקת סוכר
  • להגשה: מייפל ופירות טריים
גודל תבנית: מחבת בקוטר 24-26 ס"מ שמתאימה לתנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה קטנה מערבבים את הרום עם צימוקים.

  • 02.

    בקערה בינונית מערבבים חלמונים עם חלב, סוכר וניל, גרידת לימון ומלח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  • 03.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • 04.

    בקערת מיקסר מקציפים חלבונים עם מלח עד שנוצר קצף יציב מאוד. מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף כחצי דקה.

  • 05.

    מקפלים את קצף החלבון לבלילת החלמונים עד שנוצרת בלילה תפוחה ואחידה. מוסיפים קמח ומקפלים בעדינות. מפוררים את גבינת הכנען ומקפלים בעדינות לתוך הבלילה.

  • 06.

    משמנים מחבת בשמן ויוצקים אליה את הבלילה. מעל לבלילה מפזרים צימוקים ומטגנים כשתי דקות.

  • 07.

    מעבירים לתנור ל-8-10 דקות או עד שהפנקייק מזהיב ומתייצב במרכז. מוציאים מהתנור.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מוסיפים למחבת החמה חמאה מהצד וחותכים לחתיכות בגודל בינוני בעזרת מזלג או סכין. מערבבים מעט ומנפים מעל אבקת סוכר.

  • 09.

    מגישים מיד עם מייפל או דבש ושמנת מתוקה מוקצפת.

  • 10.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)