פולנטה עם פטריות
אין כמו פולנטה שמכינים בבית, והכי טעים לשדרג אותה גם עם פטריות! קבלו מתכון מצוין של יונית צוקרמן שישדרג לכם את ארוחת הערב בבית

המרכיבים ל 8:
- 500 גרם גרגירי תירס
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן "השף הלבן"
- ¾ כפית מלח
- ½ כפית אגוז מוסקט
- ½ כפית פלפל לבן
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- כף ו-1/2 קמח תירס
- 25 גרם חמאה
- 3 כפות שמן זית
- 2 סלסלות של פטריות
- 3 בצלים
- ½ כוס יין
- ¼ כוס סילאן
- כפית סוכר
- ½ כפית מלח
- כף אבקת מרק פטריות טבעית
- ½ כוס עלי בזיליקום
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- עלי בזילקום
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הפולנטה:
-
02.
שמים בסיר שמנת לבישול וגרגירי תירס ומבשלים על אש קטנה 20-30 דקות, לאחר מכן מסירים מהאש, טוחנים את השמנת והתירס בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט, חמאה, קמח תירס ופרמזן ומערבבים היטב. מבשלים כ-3 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
04.
הכנת הפטריות:
-
05.
פורסים את הבצלים לרצועות ומטגנים אותם במחבת עם שמן זית עד להזהבה. חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים אותם לטיגון הבצל.
-
06.
מוסיפים למחבת את היין, ממתינים כ-5 דקות עד לצמצום ומוסיפים את התבלינים. מבשלים כ-2-3 נוספות.
טיימר מופעל
-
07.
הגשה:
-
08.
בצלחת עמוקה שמים פולנטה ומעליה את הפטריות. מפזרים מעל כל מנה מעט גבינת פרמזן ועלי בזיליקום
-
09.
מגישים חם