מתכון חלה עם גבינות ועשבי תיבול - טעים וקל להכנה | השף הלבן

חלה עם גבינות ועשבי תיבול

מתכון מיוחד ושונה לשבועות: חלה עשירה בגבינות ועשבי תיבול שתשדרג את שולחן החג ותהפוך אותו למיוחד. מתכון לחלה חגיגית שכדאי להכין בחג השבועות הקרוב

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל חלה אחת:

  • ½ קילו (500 גרם) קמח לבן
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 1 וחצי כוסות (360 מ"ל) חלב
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן זית
תוספות לבצק:
  • 1/2 חבילה בצל ירוק קצוץ
  • 4 כפות עלי טימין
  • ¾ חבילה (150 גרם) גבינת קשקבל "COLLECTION" מגוררת
  • 1 חבילה (150 גרם) גבינת צ'דר "COLLECTION" מגוררת
  • 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
לציפוי:
  • ½ חבילה (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1 חלמון טרוף
  • שומשום שחור
  • מלח גס
  • 50 גרם גרעיני דלעת קלופים
  • 1/2 חבילה בצל ירוק (רק הגבעולים)
  • 3-4 גבעולי טימין
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל מרכיבי הבצק, מלבד המלח, במשך 3 דקות. לאחר מכן, מוסיפים את המלח ואת התוספות וממשיכים ללוש 3 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כ-45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 03.

    לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מעבדים מעט מחלקים ל-4 חלקים שווים בגודלם.

  • 04.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 05.

    מגלגלים כל רבע בצק לרצועה ארוכה, מברישים את הרצועות בחלמון ומדביקים לכל רצועה בצק ירוק.

  • 06.

    קולעים חלה את הרצועות עם הבצק הירוק לחלה, משלבים את גילופי הפרמזן בין הקליעות, ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

  • 07.

    מברישים את החלה בחלמון ומפזרים עליה גרעיני דלעת, שומשום שחור ומשלבים ענפי טימין.

  • 08.

    מתפיחים כ-25 דקות ולאחר מכן אופים כ-30 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(34)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.