עוגת מצות - עוגת מצות לפסח עם מסקרפונה ושוקולד | השף הלבן

עוגת מצות לפסח

מתכון לעוגת מצות מושלמת לחג הפסח! שכבות של מצות עם קרם מסקרפונה עשיר ושוקולדי שתשדרג לכם את החג ותפתיע את כולם. מתכון ששווה לנסות

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים לעוגה אחת:

  • 6 מצות
  • 2 כוסות חלב תנובה
למלית:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 200 גרם שוקולד מריר
לציפוי:
  • 1/2 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • ½ מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
גודל תבנית: צלחת רחבה ושטוחה

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים יחד בפולסים של 30 שניות במיקרוגל 100 מ"ל מהשמנת המתוקה יחד עם שוקולד מריר ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מעבירים לקירור ל-30 דקות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מקציפים יחד את קרם השוקולד, גבינת המסקרפונה ואת 150 מ"ל השמנת שנותרה עד לקבלת קרם חלק ויציב.

  • 03.

    מרכיבים את העוגה: טובלים מצה בחלב ומניחים בצלחת הגשה רחבה ושטוחה, מורחים עליה קרם שוקולד, טובלים עוד מצה ומניחים מעל.

  • 04.

    חוזרים על הפעולה עם יתרת הקרם והמצות - כאשר השכבה העליונה היא מצה ללא ציפוי.

  • 05.

    מקציפים בקערה עמוקה את השמנת המתוקה עם אינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב. מצפים את השכבה העליונה של העוגה בקרם. מפזרים מעל שברי שוקולד.

  • 06.

    מעבירים לקירור של שעה לפחות לפני ההגשה.

  • 07.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(70)