עוגת מצות לפסח
מתכון לעוגת מצות מושלמת לחג הפסח! שכבות של מצות עם קרם מסקרפונה עשיר ושוקולדי שתשדרג לכם את החג ותפתיע את כולם. מתכון ששווה לנסות
המרכיבים לעוגה אחת:
- 6 מצות
- 2 כוסות חלב תנובה
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1/2 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל
- ½ מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים יחד בפולסים של 30 שניות במיקרוגל 100 מ"ל מהשמנת המתוקה יחד עם שוקולד מריר ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מעבירים לקירור ל-30 דקות לפחות.
טיימר מופעל
-
02.
מקציפים יחד את קרם השוקולד, גבינת המסקרפונה ואת 150 מ"ל השמנת שנותרה עד לקבלת קרם חלק ויציב.
-
03.
מרכיבים את העוגה: טובלים מצה בחלב ומניחים בצלחת הגשה רחבה ושטוחה, מורחים עליה קרם שוקולד, טובלים עוד מצה ומניחים מעל.
-
04.
חוזרים על הפעולה עם יתרת הקרם והמצות - כאשר השכבה העליונה היא מצה ללא ציפוי.
-
05.
מקציפים בקערה עמוקה את השמנת המתוקה עם אינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב. מצפים את השכבה העליונה של העוגה בקרם. מפזרים מעל שברי שוקולד.
-
06.
מעבירים לקירור של שעה לפחות לפני ההגשה.
-
07.
בתאבון!