סופגניות במילוי קרם מלבי פיסטוק - קינוח מדהים | השף הלבן

סופגניות במילוי קרם מלבי פיסטוק

סופגניית גורמה שמכינים בקלות! פריכות מבחוץ, רכות מבפנים עם מילוי של קרם מלבי ופיסטוק. הכנה זריזה ללא שמרים בזכות הבירה שדואגת להתפחה. ויש אופציית פרווה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל20 סופגניות:

לסופגניות:
  • 2 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 כפיות גרידת תפוז
  • 60 גרם חמאה, מומסת (או 1/4 כוס שמן לגרסת פרווה)
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) בירה לבנה קרה או בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח תופח
  • שמן לטיגון עמוק
לקרם:
  • 1 כוס חלב תנובה (או משקה צמחי של "תנובה ALTERNATIVE" לגרסת פרווה)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן" (או קרם קוקוס באותה הכמות לגרסת פרווה)
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 טיפות תמצית מי ורדים או מי זהר (או 1 כפית תמצית וניל או גרידת קליפת תפוז)
  • פיסטוקים קצוצים
גודל תבנית: סיר

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים בסיר 1/2 כוס חלב וקורנפלור עד שאין גושים. מוסיפים את יתר מרכיבי הקרם ומחממים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב כ 5-7 דקות עד שמתקבלת דיסה סמיכה. מסירים מהאש, מצננים ומעבירים לשקית זילוף.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    טורפים בקערה ביצים, סוכר, חמאה, בירה ומלח. מוסיפים קמח ומערבבים במזלג לקבלת בצק מעט גושי וקצת דביק. מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מרדדים לעלה בעובי -1 ו-1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ. מניחים בצד עד לחימום השמן.

  • 03.

    מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הסופגניות כדקה וחצי מכל צד, עד הזהבה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

  • 04.

    חוצים את הסופגניות לרוחבן, מזלפים על בסיס הסופגניה קרם, בוזקים פיסטוק וסוגרים עם כיפת הסופגניה. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)