מרק גזר אסייתי בגרסה ספייסית עם טופו קריספי | השף הלבן

מרק גזר אסייתי

מרק כתום בגרסה ספייסית עם טעמים של שום, ג'ינג'ר וקצת חריפות. את העידון והקרמיות מעניק משקה קוקוס-שקדים והטופו משלים עם קריספיות.

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 2 כפות שמן
  • 1 חבילת טופו טבעי או פיקנטי "תנובה ALTERNATIVE", חתוך לקוביות קטנות
  • 2 בצל גדול קלוף קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 7 גזרים פרוסים גס
  • 1 עגבניה קצוצה
  • 1/2 פלפל חריף ירוק או אדום (אם משתמשים בטופו פיקנטי, אין צורך)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות עדשים כתומות שטופות או 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 כוסות מים + לפי הצורך
  • 1 כוס משקה קוקוס שקדים "תנובה ALTERNATIVE"
להגשה: כוסברה קצוצה
גודל תבנית: סיר, בלנדר/בלנדר מוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר, מזהיבים את קוביות הטופו 1-2 דקות ומוציאים לצלחת. 

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 02.

    לאותו הסיר מכניסים את הבצל ומטגנים 4-5 דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים שום ג'ינג'ר וגזר ומטגנים תוך ערבוב מידי פעם 3-4 דקות. מוסיפים עגבניה, פלפל חריף ותבלינים ומטגנים תוך ערבוב 2 דקות נוספות. 

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים עדשים (או תפוח אדמה) ומים עד כיסוי תכולת הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים להבה ומבשלים כ 30 דקות עד שהעדשים והירקות רכים. 

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 04.

      בעזרת בלנדר מוט טוחנים את תכולת הסיר. מוסיפים משקה הקוקוס-שקדים ומערבבים. מוסיפים מים או עוד משקה קוקוס-שקדים עד דרגת הסמיכות הרצויה ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

  • 05.

    בוזקים כוסברה טריה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.