עוגיות סמורס
מדובר בשילוש אמריקאי אולטימטיבי: ביסקוויטים, מרשמלו ושוקולד. למעריצי הסמורס לא כדאי לפספס את הגרסה הזו שמשדרכת אותם לעוגייה טעימה במיוחד

המרכיבים ל 16:
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר לבן או חום
- 2 כפות מחוקות דבש
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 ביצה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית קינמון
- 1/2 1 כוסות שיבולת שועל מהירת הכנה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1 כוס קמח
- 8 מרשמלו חצויים
- 16 קוביות שוקולד
- 4 ביסקוויטים שבורים לרבעים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בהישג יד את המרשמלו, הביסקוויטים והשוקולד.
-
02.
טורפים בקערה או במעבד מזון חמאה, סוכר, דבש וסוכר וניל. מוסיפים ביצה, מלח וקינמון וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים שיבולת שועל וסודה וטורפים לעיסה אחידה. לבסוף מוסיפים קמח ומערבבים ערבוב קצר עד שהעיסה אחידה (נמנעים מערבוב יתר).
-
03.
בעזרת הידיים יוצרים מהעיסה כדורים קטנים בגודל אגוז ומניחים בתבנית במרחק 2 ס"מ זו מזו. אופים כ 12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות ועדיין רכות. מכבים את התנור, מוציאים את התבנית ונועצים בהן מיד מרשמלו, ביסקוויטים ושוקולד.
טיימר מופעל