פיצה ביתית
בואו ללמוד כיצד מכינים פיצה ביתית קלאסית וטעימה במיוחד, שכל המשפחה תאהב! מתחילים בהכנת הבצק, עוברים להכנת הרוטב, מוסיפים גבינה ומשדרגים עם התוספות שאוהבים
המרכיבים לפיצה משפחתית:
- 4 כוסות קמח לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1/2 כף מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 וחצי כוסות מים פושרים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כף שום כתוש
- 1 כף אורגנו יבש
- 1 כף סוכר חום
- 1 קופסת שימורים קטנה של עגבניות מרוסקות
- 1 כפית מלח
- 350 גרם פתיתי מוצרלה של "קולקשן"
- 1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים
- 6 עגבניות שרי חצויות לאורכן
- כוס עלי בזיליקום / רוקט
הוראות הכנה:
-
01.
במיקסר עם וו לישה (או בקערה רחבה, במידה ותרצו ללשת ידנית) מניחים קמח, שמרים וסוכר, מערבבים עם כף עד להטמעת השמרים בקמח ויוצרים גומה במרכז הערימה.
-
02.
מניחים בגומה את שאר מרכיבי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
-
03.
מניחים בקערה משומנת את הבצק, מכסים בניילון ומעבירים להתפחה של שעה במקום חמים. בינתיים מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד - אין צורך בבישול.
-
04.
מחממים תנור לחום 200 מעלות.
-
05.
לאחר ההתפחה, מקמחים מעט משטח עבודה שמתאים ללישה ומניחים עליו את הבצק.
-
06.
לשים מעט את הבצק בעזרת הידיים ומרדדים לעיגול רחב ודק, בעובי כחצי ס"מ.
-
07.
מעבירים את עיגול הבצק לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים שנית כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
לאחר ההתפחה השניה, מורחים מעל עיגול הבצק את רוטב העגבניות, פתיתי המוצרלה והתוספות (מלבד עלי הבזיליקום או הרוקט).
-
09.
אופים כ-25 דקות עד להזהבת הפיצה.
טיימר מופעל
-
10.
מגישים עם עלי רוקט טריים או עם עלי בזיליקום מפוזרים מעל הפיצה.
-
11.
בתאבון!
הידעת?
אין בעולם אהבה כמו אהבה לפיצה! המאפה הדקיק, הגבינתי והפריך הזה זכה בצדק לפופולריות עצומה בכל רחבי העולם, והוא מופיע בכל מקום: ממסעדות גורמה ועד לדוכני אוכל רחוב בפינת השכונה. מעוניינים לקחת את האהבה לפיצה לשלב הבא, וללמוד איך להכין פיצה? השף הלבן כאן לשירותכם, עם מתכון קל ופשוט שתמיד מצליח לפיצה ביתית טעימה שאפשר להכין גם בלי מיקסר. כדאי לשדרג אותה עם התוספות שאתם אוהבים: בצל, פטריות, זיתים או אקסטרה גבינה. אל תפחדו להיות יצירתיים עם התוספות, שם נמצא הכיף האמיתי.