טרייפל ״היער השחור״
היער השחור המוכר והאהוב, הפך לורוד! רחלי קרוט עם מתכון מיוחד ומרשים לשבועות לטרייפל עם קראמבל, רוטב פטל, מוס גבינה ושלל פירות יער שישמח את כולם.

המרכיבים ל 8:
- 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 2 כפות (30 גרם) סוכר חום כהה או דמררה
- 100 גרם חמאת תנובה קרה, חתוכה לקוביות
- 2 כוסות פטל או תערובת פירות יער של סנפרוסט
- 4 כפות (30 גרם) אבקת סוכר
- כף מיץ לימון
- מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
- כפית תמצית וניל או משחת וניל
- גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5%
- 200 גרם שוקולד לבן מומס, לא חם
- פירות אדומים טריים או קפואים (תותים, אוכמניות, פטל וכדומה)
- נשיקות מרנג
הוראות הכנה:
-
01.
הקראמבל: מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי הקראמבל וטוחנים בפולסים לפירורים. מפזרים את הפירורים בתבנית ואופים 20-15 דקות עד הזהבה. מניחים לצינון.
טיימר מופעל
-
02.
רוטב הפטל: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים לרוטב חלק. מסננים, מעבירים לקערית ושומרים במקרר עד השימוש.
-
03.
מוס הגבינה: שמים בקערת המערבל את השמנת להקצפה, אבקת הפודינג ותמצית או משחת הווניל, ומקציפים 3-2 דקות, עד קבלת קצפת יציבה ורכה. מוסיפים גבינה לבנה ומקפלים בעדינות. מוסיפים את השוקולד המומס ומקפלים עד קבלת מוס חלק.
טיימר מופעל
-
04.
מחלקים את המוס ל-2 קערות. מוסיפים לאחת מהן 4-3 כפות מרוטב הפטל (את השאר שומרים להגשה), ומערבבים עד קבלת קרם חלק ואחיד.
-
05.
ההרכבה: מסדרים בקערת ההגשה שכבות לפי הסדר: מחצית הקראמבל, מחצית המוס הלבן, מחצית הפירות, יתרת הקראמבל, יתרת המוס הלבן, המוס הוורוד ומסיימים בפירות. שומרים במקרר עד ההגשה. מגישים בליווי יתרת רוטב הפטל.